Πορτογαλία Σαββάτου: Ξεχωρίζει το «ντέρμπι του Μίνιο»

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Γκιμαράες και Μπράγκα τραβάει τα φώτα στο πρόγραμμα Σαββάτου, το ποντάρισμα μας θα πάει στον άσο της Μπράγκα η οποία πατάει εδώ και καιρό καλύτερα από την Εστορίλ.

 

 

(17:30) ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΕΣΤΟΡΙΛ

 

Το πάλεψε όσο μπορούσε η Μαρίτιμο στην έδρα της Πόρτο, ηττήθηκε με 2-1, εντός προγράμματος ήττα, περισσότερο πόνεσε το εντός 1-1 με τη Μπελενένσες το οποίο είχε προηγηθεί. Δίκαιο 0-0 για την Εστορίλ στη φιλοξενία της Πάκος Φερέιρα, αμφότερες άστοχες στις ευκαιρίες τους, έβαλε τουλάχιστον φρένο σε σερί τεσσάρων ηττών. Καλύτερα πατάει η Μαρίτιμο εδώ και αρκετό καιρό, δίχως άγχος κοιτώντας προς τα πίσω πλέον, η Εστορίλ δείχνει ότι διανύει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, πάμε με τον 1 DNB στο 1,83.

 

(20:00) ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ – ΠΟΡΤΙΜΟΝΕΝΣΕ

 

Τρίτη σερί ισοπαλία για την Πάκος Φερέιρα, 0-0 στην έδρα της Εστορίλ, δημιουργική αλλά όχι αποτελεσματική επιθετικά, στην άμυνα δεν απέφυγε τα λάθη αλλά τουλάχιστον δεν κόστισαν. Στο 0-3-1 το σερί της, δε χάνει αλλά δε δείχνει και ικανή να πάρει νίκες, παραμένει στο +3 από τη ζώνη. Σε αγωνιστική κρίση η Πορτιμονένσε, νέα ήττα με 1-2 εντός από την Τοντέλα, διατηρεί μαξιλαράκι +8 από τη ζώνη, ούτως η άλλως το εξαιρετικό της διάστημα που την διατήρησε ψηλά στη βαθμολογία ήταν πέρα των δυνατοτήτων της. Στο 0-2-4 το σερί δίχως νίκη, δύο σερί ήττες μετράει κι εκτός, πριν από αυτές έτρεχε ρεκόρ 5-1-1. Καμία από τις δύο δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, καθαρή τριπλή, πάσο.

 

(22:30) ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΜΠΡΑΓΚΑ

 

Άμεση επιστροφή στις γκέλες για τη Γκιμαράες, ήττα με 3-2 στην έδρα της Βιθέλα, και συνολικό ρεκόρ 1-2-2 στα τελευταία. Ασταθής όλη τη διάρκεια της σεζόν, δεν πηγαίνει με την καλύτερη ψυχολογία στο γειτονικό «ντέρμπι του Μίνιο». Αντίθετα η Μπράγκα ταξιδεύει στη μισητή γειτόνισσα με δύο σερί νίκες έπειτα από το 2-0 επί της Μορεϊρένσε, είχε προηγηθεί το σπουδαίο διπλό στην έδρα της πρωταθλήτριας Σπόρτινγκ με 1-2. Δείχνει να μπαίνει και πάλι στις ράγες η Μπράγκα, έχει προβάδισμα απέναντι στην προβληματική καθ’ όλη τη χρονιά Γκιμαράες αλλά σε ένα ντέρμπι μίσους το διπλό του 1,95 δε λέει και πολλά, πάσο.

 

 

Tsakjohn

5 Φεβρουαρίου, 2022

Author: Ronnie Neal