Πορτογαλία Δευτέρας: Καζάνι που βράζει η Μπενφίκα

Η νέα γκέλα και η απώλεια ενός ακόμη τίτλου έφεραν τριγμούς στη Μπενφίκα, ταξιδεύει στην έδρα της Τοντέλα η οποία πορεύεται από το ξεκίνημα της σεζόν με άμυνα παιδική χαρά. Ντέρμπι παραμονής στο Μορέιρα με λίγα γκολ.

 

(21:00) ΤΟΝΤΕΛΑ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Εκμεταλλευόμενη πλήρως το αριθμητικό πλεονέκτημα το οποίο είχε για μισή ώρα αγώνα, η Τοντέλα έφυγε με σπουδαίο διπλό από την έδρα της Πορτιμονένσε, 1-2 το τελικό σκορ γκολ που σημείωσε στο τελευταίο δεκάλεπτο. Παρά τα αμυντικά θέματα τα οποία έχει με ρεκόρ 2-2-1 στα τελευταία, έχει καταφέρει να βγει από τη ζώνη και να πάρει απόσταση νίκης από αυτή (+3). Καζάνι που βράζει η Μπενφίκα έπειτα από τη νέα ήττα με 1-2 από τη Ζιλ ΒΙθέντε εντός, είχε προηγηθεί η απώλεια του Λιγκ Καπ, πλέον στο -15 από την κορυφή και δίχως ουσιαστικές ελπίδες για τον τίτλο. Παρέμβαση του προέδρου είχαμε μετά το τέλος του αγώνα σε μία προσπάθεια συσπείρωσης και ηρεμίας, δόθηκαν υποσχέσεις κυρίως για την επόμενη χρονιά. Δεν είναι για εμπιστοσύνη η Μπενφίκα, με άμυνα που μπάζει όλη τη χρονιά η Τοντέλα η οποία ωστόσο κρατάει επαφή με τα δίχτυα, προς το over 3 κοιτάμε στο 1,70.


(23:15) ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ – ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ

Δείχνει να χάνει την αύρα της έλευσης του Σα Πίντο η Μορεϊρένσε, καλή κατά διαστήματα μόνο στο πρώτο μέρος, ηττήθηκε σχετικά εύκολα με 2-0 στην έδρα της Μπράγκα. Ήταν η δεύτερη σερί ήττα, με παιχνίδι λιγότερο είναι στο -2 από τη σωτηρία, στο 2-3-4 το εντός ρεκόρ. Ουραγός συνεχίζει να παραμένει η Μπελενένσες, ηττήθηκε εύκολα με 1-4 από τη Σπόρτινγκ εντός, 1-1-8 το ρεκόρ της στα πιο πρόσφατα, είναι στο -6 από τη σωτηρία ωστόσο η αγωνιστική της εικόνα, την κάνει το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Εξάποντο παραμονής, η Μορεϊρένσε έδειξε να ξεκινά μια αντεπίθεση με την έλευση του Σα Πίντο ωστόσο άμεσα επέστρεψε στις προβληματικές εμφανίσεις, σταθερά κολλημένη σε αυτές η φιλοξενούμενη, κύριο πρόβλημα αμφότερων το σκοράρισμα, λογική επιλογή αλλά μακριά από τα γούστα μας το nder 2,5 στο 1,61.

 

Tsakjohn

7 Φεβρουαρίου, 2022

Author: Ronnie Neal