Φινάλε Λιγκ 2 – Bet Fellas

Πανικός στο φινάλε της Λιγκ 2, ανοιχτά μέτωπα τόσο για το τελευταίο εισιτήριο της απευθείας ανόδου όσο και για τις θέσεις των πλέι-οφ. Όλες οι αναλύσεις και τα σενάρια σε ένα κείμενο.

 

 

 

 

 

 

 

Σενάρια ανόδου:

 

Νορθάμπτον:

Με νίκη εξασφαλίζει την άνοδο εκτός απροόπτου. Το απρόοπτο αυτό είναι να κερδίσει και η Μπρίστολ Ρόβερς και ταυτόχρονα να καλύψει και τη μεταξύ τους διαφορά γκολ (+20 η Νορθάμπτον, +15 η Μπρίστολ Ρόβερς). Σε ισοπαλία θέλει μη νίκη της Μπρίστολ Ρόβερς, μη νίκη της Μάνσφιλντ και μη νίκη της Πορτ Βέιλ. Αν ηττηθεί θέλει ήττα της Μπρίστολ Ρόβερς, μη νίκη της Μάνσφιλντ, μη νίκη της Πορτ Βέιλ και μη νίκη της Σουίντον.

 

 

Μπρίστολ Ρόβερς:

Με νίκη εξασφαλίζει την άνοδο, αν ταυτόχρονα δεν κερδίσει η Νορθάμπτον ή αν αυτή κερδίσει, τότε να καλύψει και τη μεταξύ τους διαφορά γκολ (+15 η Μπρίστολ Ρόβερς, +20 η Νορθάμπτον). Σε ισοπαλία θέλει ήττα της Νορθάμπτον, μη νίκη της Μάνσφιλντ και μη νίκη της Πορτ Βέιλ.

 

 

Μάνσφιλντ:

Θέλει νίκη δική της οπωσδήποτε και ταυτόχρονα μη νίκη της Μπρίστολ Ρόβερς και μη νίκη της Νορθάμπτον.

 

 

Πορτ Βέιλ:

Θέλει νίκη δική της οπωσδήποτε και ταυτόχρονα μη νίκη της Μάνσφιλντ, μη νίκη της Μπρίστολ Ρόβερς και μη νίκη της Νορθάμπτον.

 

 

Σουίντον:

Θέλει νίκη δική της οπωσδήποτε και ταυτόχρονα μη νίκη της Πορτ Βέιλ, μη νίκη της Μάνσφιλντ, ήττα της Μπρίστολ Ρόβερς και ήττα της Νορθάμπτον.

 

 

 

Σενάρια πλέι-οφ:

 

Μάνσφιλντ:

Με νίκη ή ισοπαλία εξασφαλίζει τα πλέι-οφ, αν ηττηθεί θέλει μη νίκη της Σάτον ή μη νίκη της Σουίντον ή ήττα της Πορτ Βέιλ.

 

 

Πορτ Βέιλ:

Με νίκη εξασφαλίζει τα πλέι-οφ, με ισοπαλία θέλει να μην κερδίσει η Σάτον και ταυτόχρονα καλύψει τη μεταξύ τους διαφορά γκολ (+20 η Πορτ Βέιλ, +14 η Σάτον), ή μη νίκη της Σουίντον. Αν ηττηθεί θέλει ήττα της Σουίντον ή μη νίκη της Σάτον.

 

 

Σουίντον:

Με νίκη εξασφαλίζει τα πλέι-οφ, με ισοπαλία θέλει μη νίκη της Σάτον ή ήττα της Πορτ Βέιλ. Αν ηττηθεί θέλει μη νίκη της Σάτον και μη νίκη της Τρανμίρ.

 

 

Σάτον:

Για να μπει στα πλέι-οφ πρέπει να ισχύσει ένα απ’ τα παρακάτω:

-Νίκη δική της οπωσδήποτε και μη νίκη της Σουίντον.
-Νίκη δική της οπωσδήποτε και ήττα της Πορτ Βέιλ.
-Νίκη δική της οπωσδήποτε και ήττα της Μάνσφιλντ.
-Νίκη δική της οπωσδήποτε, ισοπαλία της Πορτ Βέιλ και να καλυφθεί η μεταξύ τους διαφορά γκολ (+14 η Σάτον, +20 η Πορτ Βέιλ).

 

 

Τρανμίρ:

Για να μπει στα πλέι-οφ πρέπει να ισχύσει ένα απ’ τα παρακάτω:

-Νίκη δική της οπωσδήποτε, μη νίκη της Σάτον και ήττα της Σουίντον.
-Νίκη δική της οπωσδήποτε, μη νίκη της Σάτον, ισοπαλία της Σουίντον και να καλυφθεί η μεταξύ τους διαφορά γκολ (+12 η Τρανμίρ, +20 η Σουίντον).
-Νίκη δική της οπωσδήποτε, μη νίκη της Σάτον, ήττα της Πορτ Βέιλ και να καλυφθεί η μεταξύ τους διαφορά γκολ (+12 η Τρανμίρ, +20 η Πορτ Βέιλ).
-Νίκη δική της οπωσδήποτε, ήττα της Σουίντον, ήττα της Πορτ Βέιλ και να καλυφθεί η μεταξύ τους διαφορά γκολ (+12 η Τρανμίρ, +20 η Πορτ Βέιλ).
-Νίκη δική της οπωσδήποτε, ισοπαλία της Σουίντον και να καλυφθεί η μεταξύ τους διαφορά γκολ (+12 η Τρανμίρ, +20 η Σουίντον), ήττα της Πορτ Βέιλ και και να καλυφθεί η μεταξύ τους διαφορά γκολ (+12 η Τρανμίρ, +20 η Πορτ Βέιλ).

 

 

 

 

 

(17:00)

 

ΓΟΥΟΛΣΟΛ – ΣΟΥΙΝΤΟΝ

 

Αδιάφορη βαθμολογικά η Γουόλσολ, ωστόσο έρχεται από 6 νίκες στα 7 πρόσφατα εντός της. Την τύχη στα χέρια της κρατά η Σουίντον, με νίκη είναι σίγουρα στα πλέι οφ, ενώ θα έχει και κάποιες λιγοστές ελπίδες ακόμη και για την 3η θέση. Εποχιακές οι αποδόσεις του διπλού, κόντρα σε μια ομάδα που εντός έδρας δεν χαρίζεται. Κόντρα (4,10 ο άσος) ή στο πιο νορμάλ 1,72 του GG.

 

 

ΕΞΕΤΕΡ – ΠΟΡΤ ΒΕΪΛ

 

Για 1η φορά φέτος στην κορυφή της Λιγκ 2 η Έξετερ, μετά το 1-1 στην έδρα της Νορθάμπτον και την ήττα της Φόρεστ Γκριν. Με μία ακόμη νίκη είναι οριστικά πρωταθλήτρια. Θάλασσα τα έκανε κόντρα στη Νιούπορτ η Πορτ Βέιλ, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας με σκορ 1-2. Τρίτη σερί ήττα που την έχει γεμίσει άγχος, και πάλι όμως κρατάει την κατάσταση στα χέρια της (με νίκη κλειδώνει τα πλέι οφ, μπορεί να της φτάσει και ο πόντος). Δεν θα χαριστεί η Έξετερ που θέλει την πρωτιά, ωστόσο ίσως στην πορεία του ματς η ισοπαλία θα βολέψει αμφότερες. Το βλέπουμε στο live.

 

 

ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ – ΤΡΑΝΜΙΡ

 

Με θετικό τρόπο κλείνει τη σεζόν η Λέιτον, τρεις νίκες στα 4 τελευταία. Χωρίς βαθμολογικό αντίκτυπο ωστόσο, μιας και δεν έχει στόχους εδώ και καιρό. Έκανε το χρέος της κόντρα στην Όλνταμ η Τρανμίρ (2-0 εντός), όμως οι ελπίδες της για την 6άδα παραμένουν λιγοστές (θέλει νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων). Αδύναμη εκτός έδρας η Τρανμίρ για να πληρώνει 2,40 η νίκη της, πέρα απ’ το γεγονός πως μπορεί στην πορεία των αναμετρήσεων να απογοητευτεί απ’ τα υπόλοιπα σκορ και να τα παρατήσει. Δεν λέμε όχι στον ξερό άσο (2,90), και εδώ πάντως είναι προτιμότερη η αναμονή για το live.

 

 

ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ – ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ

 

Δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα της Σάλφορντ η Μάνσφιλντ (2-2 το τελικό σκορ), χωρίς να ψάξει ιδιαίτερα ζεστά το έξτρα γκολ προς το τέλος της αναμέτρησης. Το αποτέλεσμα αυτό την κράτησε στην 5η θέση και η λογική λέει πως θα της στερήσει την απευθείας άνοδο. Πάντως με νίκη ή ισοπαλία στο τελευταίο ματς, κλειδώνει τουλάχιστον τα πλέι οφ. Αυτοκτόνησε στην έδρα της η Φόρεστ Γκριν (1-3 απ’ τη Χάρογκεϊτ), παραχωρώντας την πρωτιά στην Έξετερ. Μικρό το κακό μιας και βρίσκεται ήδη στη Λιγκ 1, όμως για λόγους γοήτρου θα ήθελε και τον τίτλο της πρωταθλήτριας. Έχει αδειάσει η Φόρεστ, ευκαιρία για τη Μάνσφιλντ να κλειδώσει τουλάχιστον τα πλέι οφ. Άσος στο 2,10.

 

 

ΜΠΑΡΟΟΥ – ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ

 

Αδιάφορη βαθμολογικά η Μπάροου που συνολικά η σεζόν της κρίνεται θετική μιας και σώθηκε ούσα νεοφώτιστη στην κατηγορία. Έρχεται ωστόσο από 2 σερί νίκες στο σπίτι της. Αποκλειστικά στο χέρι της Νορθάμπτον (παρά το πρόσφατο 1-1 με την Έξετερ) η απευθείας άνοδος, ισοβαθμεί με την Μπρίστολ Ρόβερς αλλά έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων. Τρέχει αήττητο 5 αγωνιστικών (3-2-0). Πολύ χαμηλά το διπλό, καμία αξία pregame.

 

 

ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ – ΚΑΡΛΑΪΛ

 

Αναμέτρηση χωρίς κανένα κίνητρο, από νίκες έρχονται τόσο η Μπράντφορντ όσο και η Καρλάιλ. Μόλις 2 πόντοι αλλά και 3 θέσεις τις χωρίζουν στο βαθμολογικό πίνακα. Λογική επιλογή τα πολλά γκολ (over 2,5/1,75) σε ματς δίχως σκοπιμότητες.

 

 

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΡΟΒΕΡΣ – ΣΚΑΝΘΟΡΠ

 

Ζωντανή στο κυνήγι της απευθείας ανόδου η Μπρίστολ Ρόβερς μετά το απολαυστικό 3-4 στην έδρα της Ρότσντεϊλ. Εντούτοις, για να ανέβει απευθείας στη Λιγκ 1, θέλει δική της νίκη και (αν κερδίζει την ίδια ώρα και η Νορθάμπτον) να καλύψει τη διαφορά τερμάτων.  Υποβιβασμένη εδώ και καιρό η Σκάνθορπ, ωστόσο έχει δύο ισοπαλίες στα 3 τελευταία της. Νίκη με πολλά γκολ θέλει η Μπρίστολ Ρόβερς, 2,00 πληρώνει το over 3,5.

 

 

ΝΙΟΥΠΟΡΤ – ΡΟΤΣΝΤΕΪΛ

 

Βαθμολογικά αδιάφορη αναμέτρηση, πάντως η Νιούπορτ παίζει για την ιστορία της (1-2 την Πορτ Βέιλ στο τελευταίο), ενώ και και η Ρότσντεϊλ παρά την πρόσφατη ήττα της (με ανατροπή 3-4 απ’ την Μπρίστολ Ρόβερς), δείχνει ζεστή στο φινάλε. Ματς χωρίς σκοπιμότητες=over 2,5 (1,75).

 

 

ΟΛΝΤΑΜ – ΚΡΟΟΥΛΙ

 

Μία ακόμη αδιάφορη αναμέτρηση, υποβιβασμένη και από 5 σερί ήττες η Όλνταμ, αρκετά ψηλότερα η Κρόουλι αλλά κι αυτή από σερί ήττες (τρεις στη σειρά). Σε κακή κατάσταση αμφότερες, πάσο.

 

 

ΣΤΙΒΕΝΕΪΤΖ – ΣΑΛΦΟΡΝΤ

 

Σώθηκε και ηρέμησε η Στίβενεϊτζ, 2η σερί ήττα (2-1 απ’ την Καρλάιλ) χωρίς όμως βαθμολογικό αντίκρισμα. Μαθηματικά εκτός πλέι οφ η Σάλφορντ μετά το εντός έδρας 2-2 κόντρα στη Μάνσφιλντ. Παντελώς αδιάφορο το φινάλε της στη σεζόν. Ένα ακόμη ματς χωρίς ενδιαφέρον, δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε.

 

 

ΧΑΡΟΓΚΕΪΤ – ΣΑΤΟΝ

 

Χάλασε το εντός έδρας πάρτυ της Φόρεστ Γκριν η Χάρογκεϊτ, επικρατώντας με σκορ 1-3. Δεύτερη νίκη στη σειρά, δεν κυνηγάει κάτι πάντως βαθμολογικά. Κάκιστη στο ματς-φωτιά με την Μπράντφορντ η Σάτον, ηττήθηκε με το βαρύ 1-4. Πλέον θέλει μόνο νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να κλέψει το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Απέδειξε ήδη πως δεν χαρίζεται η Χάρογκεϊτ, διόλου απίθανο το ματς να στραβώσει για τη Σάτον και να καταλήξει στους γηπεδούχους (3,80).

 

 

ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ – ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ

 

Οκτώ συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη για τη αδιάφορη Χάρτλπουλ, η οποία απλά περιμένει το φινάλε της σεζόν. Πιο ζεστή η επίσης αδιάφορη Κόλτσεστερ, 2-1-0 στα 3 πρόσφατα. Μόνο οι φιλοξενούμενοι φαίνεται να έχουν όρεξη (στο 3,10 το διπλό), μιλάμε πάντως για παντελώς αδιάφορο ματς.

 

 

El Tanque

7 Μαΐου, 2022

Author: Ronnie Neal