Βέλγιο Σαββάτου: Το κίνητρο καθορίζει τα πάντα

Τελευταία τριάδα αγώνων και η μάχη σε όλα τα μέτωπα φουντώνει, το κίνητρο είναι το βασικό στοιχείο που καθορίζει τις επιλογές μας.

 

 

(17:15) ΕΟΥΠΕΝ – ΜΑΛΙΝ

Ήττα σε ακόμη ένα εξάποντο για την Έουπεν με 3-0 στην έδρα της Ζούλτε Βάρεγκεμ, χαλάρωσε αρκετά έπειτα από τους τέσσερις βαθμούς με τους οποίους καθάρισε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή. Τρίτη σερί ισοπαλία για τη Μαλίν, κάθε μία ροκάνισε όλο και περισσότερο τις ελπίδες της για τετράδα, πλέον ψάχνει να εξασφαλίσει απλά την οκτάδα όντας στο +5 από την ένατη θέση. Παρότι βρέθηκε πλέον μόλις στο +6 από τη ζώνη, δύσκολα θα μπλέξει σε περιπέτειες η Έουπεν η οποία έχει σημαντικές επιστροφές, απογοήτευση στη Μαλίν από την απώλεια της τετράδας, ο βαθμός δε θα δυσαρεστήσει καμία από τις δύο, στο 3,40 η ισοπαλία.

 

(19:30) ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ – ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ

Καταστροφική στη μάχη για την τετράδα η ισοπαλία της Σαρλερουά στην έδρα της Μαλίν, 2-2 το τελικό σκορ με πολλά κενά σε ακόμη ένα και πάλι στην άμυνα. Έκανε το καθήκον της η Σερκλ Μπριζ επικρατώντας πιο εύκολα από το τελικό 2-0 της Κορτράικ εντός, πηγαίνει πλέον στον τελικό για την οκτάδα με ψυχολογία και με την επίθεση της να παράγει φάσεις με μεγάλη ευκολία. Κομβικό παιχνίδι, ειδικά για τη Σερκλ Μπριζ η οποία περιμένει και τυχόν απώλειες της Γκενκ η οποία παίζει με την έτερη ομάδα του Μπριζ, για δύο αποτελέσματα οι “Ζέβρες”, ενδεχομένως ιδιαιτερότητες που αναμένεται να κάνουν αμφότερες πιο προσεκτικές, πάσο.


(19:30) ΣΕΡΕΝΓΚ – ΛΕΟΥΒΕΝ

Ψυχωμένη εμφάνιση για τη Σερένγκ στο ντέρμπι της Λιέγης, επικράτησε με 0-1 επί της Σταντάρ Λιέγης εκτός και εξασφάλισε την αποφυγή της τελευταίας θέσης η οποία μεταφράζεται ότι στη χειρότερη θα αγωνιστεί στα μπαράζ παραμονής. Η έλλειψη στόχων δείχνει να επηρεάζει αρνητικά τη Λέουβεν, ήττα με 1-4 από την Ούνιον εντός και ρεκόρ 0-1-3 στα τελευταία. Μονόπλευρο το κίνητρο με τη Σερένγκ να θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για απευθείας παραμονή, σε διακοπές μοιάζει να είναι η Λέουβεν, ο άσος στο 2,75 σηκώνει ποντάρισμα, παιχνίδι που και στο live ενδέχεται αν μας απασχολήσει.

 

(21:45) ΑΝΤΒΕΡΠ – ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ

Δεν είναι στα καλύτερα της η Αντβέρπ, φάνηκε και στην ήττα με 2-1 στην έδρα της Άντερλεχτ, με ρεκόρ 1-0-3 στα τελευταία είναι μόλις στο +1 από την πέμπτη θέση και η θέση της στην τετράδα αρχίζει να τρίζει. Νίκη παραμονής για τη Ζούλτε Βάρεγκεμ στο ντέρμπι της ουράς με την Έουπεν, 3-0 το τελικό σκορ, στο +6 από τη ζώνη, ορίζει η ίδια την τύχη της, ενδεχομένως να ξέρει πριν από τη σέντρα ότι δε θα χρειαστεί περισσότερο από έναν βαθμό ακόμη στην τελευταία τριάδα αγώνων. Μονόπλευρο μοιάζει το κίνητρο με τη φιλοξενούμενη να έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή, φυσικά ο άσος του 1,40 μόνο για να μπλέξουμε δεν είναι, πάσο αφού δεν προκύπτει κάτι από μεριάς Ζούλτε Βάρεγκεμ που να ευνοεί την κόντρα.

 

Tsakjohn

19 Μαρτίου, 2022

Author: Ronnie Neal